احساس امنیت یکی از نیازهای اولیهی هر انسان است. با وجود فضاهای مجازی مانند اینستاگرام و گستردگی زیاد این برنامهها، این نیاز بیش از پیش مورد توجه افراد قرار گرفته است. در این میان برخی سازمانها و افراد خدماتی با عنوان “خدمات امنیت اینستاگرام” به مشتریان خود ارائه میکنند و به مشتریان اطمینان میدهند که اکانت آنها با هیچ مشکلی روبرو نخواهد شد. تیم اینبو در این مقاله بررسی خواهد کرد که این خدمات به چه شکلی میتواند روی پیج تاثیر داشته باشد. با ما همراه باشید.
خدمات امنیت اینستاگرام شامل چه مواردی است؟
با کمی تحقیق میتوان فهمید که امنیت کلی اینستاگرام از چند فاکتور اصلی تشکیل شده است و پکیج کلی خدمات امنیت اینستاگرام، شامل چک کردن این موارد و تنظیم آنها است. این موارد شامل:
- کنترل ورودهای غیر مجاز به اکانت
- فعال کردن تایید دو مرحلهای
- انتخاب رمز عبور قوی
- وصل کردن اکانت به یک ایمیل برای بازگشت پذیری
- تست نفوذ در برابر حملهی هکری
البته موارد گفته شده در بالا شامل چک لیست افزایش امنیت اینستاگرام است. با اجرای موارد این لیست خیال شما راحت خواهد بود که دیگر مورد حملهی هکری قرار نخواهید گرفت و اکانت شما از دسترستان خارج نخواهد شد.
تست نفوذ به اکانت اینستاگرام هم در اکثر موارد با برنامههای سادهای انجام میگیرد که پسووردهای متداول را روی اکانت امتحان میکنند. طبیعی است که اگر شما پسوورد خود را قوی و بیش از 12 کاراکتر متشکل از عدد و حروف انتخاب کنید، نفوذ به آن عملا غیر ممکن خواهد بود.
شاید بهتر باشد این مورد را مو به مو بررسی کنیم تا ببینیم وارد شدن به یک اکانت که موارد گفته شدهی ما را رعایت کرده است، تا چه حد میتواند سخت باشد.
شخصی که قصد وارد شدن به اکانت شما را دارد در ابتدا به جمع آوری اطلاعات میپردازد (البته بعد از این که هودی سیاه خود را پوشید و کلاه آن را روی سرش کشید). تاریخ تولد شما، شماره تلفن، شماره ملی و برخی موارد مانند نام و نام خانوادگی به سادگی از محیط اینترنت و فضای مجازی قابل پیدا کردن هستند. با جمع کردن این موارد این فرد اقدام به کرک کردن رمز عبور شما میکند.
با وجود این که ابزارهای مختلف فرآیند شکستن رمز عبور را سادهتر میکنند؛ اما اگر شما در انتخاب رمز عبور خود از دادههای عمومی استفاده نکرده باشید چه؟ مطمئنا کار نفوذ سختتر خواهد شد.
بیایید فرض را بر این بگیریم که رمز اکانت شما ساده بود، کسی از هر طریقی آن را به دست آورده بود و یا حتی بخت با نفوذی یار بوده و توانسته آن را پیدا کند. حتی با این وجود هم کسی نمیتواند وارد اکانت شما شود.
ورود 2 مرحلهای در اینستاگرام یکی از موارد امنیتی بسیار قدرتمند است که روی 1 اصل بنا شده است؛ فردی میتواند وارد اکانت شود که اطلاعات اولیه (نام کاربری و رمز عبور) و سخت افزار اولیه (گوشی موبایل اصلی) را به صورت همزمان در اختیار داشته باشد. با این وجود افراد بسیار اندکی در جهان باقی میمانند که سرقت اکانت اینستاگرام آنها ارزش این همه دردسر را داشته باشد.
از طرفی ایمیل اولیه هم نقش بسیار مهمی در بازگردانی اکانت دارد. حتی اگر شما اکانت خود را دو دستی تحویل شخص دیگری بدهید، باز هم هر وقت اراده کنید میتوانید با در دست داشتن ایمیل اولیهی پیج اقدام به بازگردانی آن کنید.
هفت خان رستم نفوذ به اکانت اینستاگرام تمام شد. هر چند بخت با شخص نفوذ کننده همراه نبود و اکانت به صاحب اصلی خود بازگشت؛ اما با این وجود هنوز هم برخی از افراد از خدمات امنیت اینستاگرام استفاده میکنند؛ اما چرا؟
چرا برخی از سلبریتیها از خدمات امنیت اینستاگرام استفاده میکنند؟
احتمالا شما هم با دیدن پیج برخی از افراد مشهور ایرانی، عبارت مسئول امنیت اینستاگرام را در قسمت بیوگرافی آنها دیده اید. گرفتن خدمات امنیت اینستاگرام شاید در نگاه اول شبیه به یک حرکت سطح بالا به نظر برسد؛ اما اگر مخاطبان کمی با اینستاگرام آشنا باشند، خواهند فهمید که این قضیه از 2 حالت خارج نیست:
- فرد مورد نظر برای اعمال تنظیمات امنیتی یک برنامهی ساده نیازمند کمک یک فرد دیگر است.
- این قسمت صرفا برای مقاصد بازاریابی نوشته شده است.
- جنبهی ویترینی دارد تا اکانت مورد حملهی هکرها قرار نگیرد.
هر کدام از موارد که باشد، استفاده از خدمات امنیت اینستاگرام به نظر منطقی نمیرسد.
آیا استفاده از خدمات امنیت اینستاگرام یک هزینهی ضروری است؟
همانطور که در طول مقاله اشاره شد، استفاده کردن از سرویسهای برقراری امنیت اینستاگرام بیشتر به عنوان یک حرکت نمایشی برای مهم نشان دادن پیج به نظر میرسد تا یک هزینهی ضروری. شاید اگر عموم پیج شما افراد کم سن و سالی باشند که میانهی خوبی هم با تکنولوژی ندارند (که بعید است)، صرف هزینه برای خدمات امنیت اینستاگرام یک حرکت درست باشد.
با وجود این که این سرویسها به صراحت در توضیحات خود به لیست فعالیتهای اصلی اشاره میکنند، هنوز هم برخی از افراد هستند که از خدمات آنها استفاده میکنند. البته برخی از این شرکتها برای بازارگرمی نمایشهایی را اجرا میکنند که باعث میشود توجه برخی از فالوورها به پیج جلب شود.
برای مثال شرکت مورد نظر اقدام به ذخیره کردن پستها میکند. سپس کل محتوای پیج را پاک میکند و عکس پروفایل را به یک پرچم، یا یک نماد شاخص تغییر میدهد. با ارسال استوری “این پیج توسط فلان تیم هک شده است”، سناریوی هک کامل میشود. پیج در سکوت فرو میرود و تمام امیدها به پوچی میگراید.
در این قسمت از نمایش، قهرمان نمایش وارد ماجرا شده و پیج هک شده را از چنگال دشمن یاوهگو خارج میکند؛ در یک چشم به هم زدن تمام محتوای پیج را برمیگرداند. البته او بعد از نجات پیج در نهایت تواضع با یک نگاه نافذ و لبخند جذاب از کادر خارج میشود.
شاید این نمایشها جذاب به نظر برسد، اما فراموش نکنید که فالوورهای شما هم از پشت پرده خبر دارند. احتمال این که کارهایی از این قبیل باعث تخریب اعتبار شما در اینستاگرام شود بسیار بیشتر از افزایش آن است.
نکات تکمیلی
زمینهی امنیت در اینستاگرام شامل برخی زوایای دیگر هم میشود. بازار کار این زوایا هم به نسبت سودآور است؛ اما به همان میزان هم کلاهبرداری و سوء استفاده از اعتماد مردم در آن موج میزند.
نفوذ به حساب کاربری دیگران نمونهای از این موارد است که معمولا در فضای مجازی بازاریابی میشود و فرد مورد نظر پس از پرداخت وجه، مشتری را بلاک میکند. از طرفی چون کار مورد نظر مشتری غیر قانونی بوده، امکان ارجاع مشکل به مراجع قانونی هم وجود نخواهد داشت.
امیدوارم توضیحاتی که کمی بالاتر و در قسمت تست نفوذ به اکانت بررسی کردیم، توانسته باشد به شما یک دید کلی از سختی نفوذ به اکانت اینستاگرام بدهد. مطمئن باشید کسی که توانایی شکست دادن سیستم امنیتی شرکت 100 میلیارد دلاری اینستاگرام را دارد، یک نخبه است که با هزینههای ناچیز حاضر به انجام این کار نخواهد شد. پس اعتماد به افرادی که ادعای این سطح از مهارت دارند، برای شما چیزی به جز از دست دادن هزینه نخواهد داشت.
جمع بندی
برقراری امنیت در یکی از امنترین برنامههای جهان کار سختی به نظر نمیرسد. با این تفاسیر اگر کاربر بتواند از رمز عبور خود به خوبی مراقبت کند و مانند مواردی که در مقاله افزایش امنیت اینستاگرام گفته شد، آن را در اختیار بقیه قرار ندهد، وارد شدن به اکانت او بسیار نزدیک به غیر ممکن خواهد بود. شاید به این دلیل است که متخصصان امنیت میگویند “نیروی انسانی ضعیفترین حلقهی زنجیرهی امنیت است”.